Engels eten

mei 14, 2012 in blog door admin

 

 

Het zijn volgens mij vooral de Engelsen zelf, die stapelgek zijn op de Engelse keuken. Er wordt heel veel gekookt en vooral gebakken op tv. Ze noemen hun keuken zonder blikken of blozen beter dan de Franse cuisine. Ze maken vooral gerechten van eigen bodem. Dat betekent: veel room, deeg suiker en vlees. Na een week of twee UK kon ik het lichamelijk niet meer aan en moest ik naar huis voor een afkick. Ik kan Engeland niet de schuld geven van mijn eetgedrag, maar toch… Er valt nauwelijks aan te ontkomen. Je lichaam went zo snel aan stevige maaltijden dat we dit weekend toch een kleine terugval hadden. Gelukkig viel dat samen met een feestje en konden we de scones, cupcakes, banoffeepie’s, rubarbcake salt & vinegar chips, potato-leek soup en fudge ook met anderen delen…

 

Geweldige etagère, gekocht in Totnes
Sinds ik weet hoe makkelijk het is om een banoffeetaart te maken, vind ik er regelmatig een goede gelegenheid voor.
Annabel Langbein is officieel geen Britt maar Nieuw Zeelandse. Haar rabarbertaart past prima in het Engelse assortiment.

 

Vanaf nu is het dus echt klaar met die zware gerechten. Sinds gisteren heb ik mijn mini-moestuin weer nieuw leven in geblazen. Deze zomer eten we, als alles goed verloopt, in ieder geval 4 x prei, 4 kroppen sla, bietjes en aardbeien. Heel gezond toch? Lang leven de Hollandse keuken!