Het insektenhotel

april 10, 2016 in blog, Blog berichten door Michelle Dujardin

Vorig jaar kreeg ik voor mijn verjaardag een groen insektenhotel. Schattig huisje met vreemde gaten en spleten, buisjes en hoekjes waar insekten blijkaar als vliegen op af komen. Vooral de smalle gleuven waar vlinders in zouden moeten klimmen vond ik intrigerend (hoe komen ze erin? Hoe komen ze er weer uit? Last van claustrofobie?). Ik heb de hele zomer gewacht en gewacht maar mijn hotel bleef leeg. Na een herfst en een winter kwam de verf er vanaf en in het voorjaar was het hout zo vergaan dat ik het kon weg gooien. Geen succes dus, maar wel een leuke VT wonen-achtige accessoire voor 1 jaar in de tuin.

 

insektenhotel

Dit jaar kreeg mijn moeder een roze insektenhotel voor haar verjaardag. Ik was uiteraard cynisch, maar ik heb mijn mening moeten bijstellen. Of het aan de kleur ligt weet ik niet, maar dit hotel trekt aanzienlijk meer klanten dan dat van mij. Zo’n hotel blijkt ook nog eens te zorgen voor de nodige sensatie op een rustige zondagmiddag. Zo trof ik een mug aan die naar buiten leek te zijn geslingerd en voor dood werd achter gelaten. Een ruzie in het cafĂ©?

mug lijkt dood

Gelukkig bleek de mugachtige veerkrachtiger dan ik dacht en liep hij een kwartier later schoorvoetend en op 1 been minder over de tafel.

insekt

Voorjaar is altijd een periode van inpiratie en nieuwe energie. Terwijl de insekten hun kamers inrichten schilder ik alles wat in mij opkomt. Hieronder een aantal toepasselijke nieuwe werken van dit seizoen. Klik op de afbeelding om ze in mijn Etsyshop te bekijken.

birdnest set pimpelmees orchids

nieuwsbrief