Het zen tekenboek (2012)

mei 20, 2014 in Boeken door Michelle Dujardin

handboek kleinzen tekenboek

Door het werk van Frederick Franck en de ontdekking van zen tekenen ging voor mij een wereld open. Mijn werk veranderde drastisch (mijn acryl schilderijen zijn van voor die periode, mijn werk in waterverf en inkt heb ik gemaakt op grond van deze tekentechniek) en ik besloot er een boek over te schrijven. In september 2012 bracht uitgeverij Asoka ‘het zen tekenboek’ uit. Ik ben heel blij met het resultaat, het is een pareltje geworden!
Het boek bestaat voor de ene helft uit tekst (rechterpagina’s) en de andere helft uit voorbeeldtekeningen (linkerpagina’s.
Onderaan dit bericht is een video geplaatst van de inhoud van het boek.

Tekst op de omslag:

Zen tekenen is de leukste en makkelijkste manier om te leren tekenen en mediteren tegelijk. Het maakt gebruik van de tekenreflex: een automatisme van de handen om met de ogen mee te bewegen. Tekenen gaat hierdoor als vanzelf. Bovendien verhoogt zen tekenen je concentratie waardoor innerlijke stilte en rust ontstaan. Het zen tekenboek is een persoonlijke handleiding, geschikt voor iedereen die tekenen wil gebruiken om zijn hoofd leeg te maken.

Het zen tekenboek legt uit hoe zen tekenen werkt vanuit oosters en westers perspectief. Het werkelijke doel is om jezelf door oefeningen in een licht meditatieve staat te brengen en je ‘innerlijke kunstenaar’ wakker te maken. Zen tekenen is een ontspannen manier om je eigen creativiteit te ontdekken en te verhogen. De tekenmethode met praktische oefeningen leert je bewust waar te nemen en biedt inzicht in wat er in jezelf omgaat, Het zen tekenboek is geschikt voor beginners en gevorderden. De techniek leidt tot verfijnde en gedetailleerde tekeningen.

Het zen tekenboek is te krijgen in reguliere boekhandels en te bestellen op deze website voor 18,95.
Op verzoek kan ik het boek voorzien van een persoonlijke boodschap.
Het is ook mogelijk om het boek te bestellen samen met een gesigneerde print op a4 of a5 formaat
van een zen tekening uit het boek!

Bekijk ook eens deze website met blog over zen tekenen: www.zentekenen.nl
Heb je interesse in het boek? Wil je meer weten? Meerdere boeken nodig? Stuur mij een email (info@michelledujardin.nl)