Jaren ’50 vintage

juni 23, 2013 in blog door admin

Ons huis is gebouwd in de jaren ’50. Dat komt goed uit, want Machiel, architect, is gek op de jaren vijftig. Ik ben mede door hem dit tijdperk meer gaan waarderen. Hoewel ik de moderne werderopbouw architectuur soms zwaar en somber vind, ben ik wel erg fan van de meeste meubels uit die tijd.
De afgelopen weken stonden in het teken van ‘home improvement’. We wilden van het hoge ikea gehalte op de 1e etage af en kwamen kastruimte tekort. Ik ben best goed in speuren op het internet, maar kon de juiste garderobekast niet vinden. Tot we een paar weken geleden Ju & Ju in Leiden binnen wandelde en daar tegen deze mooie kast aanliepen:
Het bleek de perfecte timing! De kast stond in de aanbieding voor 350 euro. Voor dat bedrag is het zelfs bij ons gebracht en in elkaar gezet. Dat is service toch?
Toen de kast eenmaal stond bleek het ook nog precies even oud als het huis te zijn.
Ik ben vooral gecharmeerd van de ronde hoeken en fineer afwerking.

 

 

Een ander irritatiepunt in huis was de goudkleurige Xenos spiegel die mijn studententijd nog overleefd had en prominent boven de schouw hing. Al meer dan een jaar geleden begon mijn zoektoch naar spiegels en ik ontdekte dat ik jaren’50 spiegels helemaal geweldig vond door de asymmetrie en afgeronde hoeken. Het aanbod van de spiegels was helaas heel klein. Dus liet ik het los tot ik het twee weken geleden echt tijd vond dat er een nieuwe spiegel in huis kwam. Ik vond direct een mooie op bestwelhip.nl. Voor ik het wist had ik het gekocht. Pas later begreep ik dat de spiegel vlak ervoor online was gezet en er nog vele bestellingen na de mijne binnen zijn gekomen. Weer een hoop mazzel dus!

 

Het volgende home improvement project is de tuin. Daarover misschien later meer. Eerst nog even wachten op het juiste moment!