Laarzen verven

december 9, 2013 in blog door admin

Onlangs stond ik in mijn favoriete schoenenwinkel in Leiden, de Gelaarsde Kat,  met een specifiek doel : zwarte laarzen vinden.  Ik had een heel beperkt budget voor ogen. Het leek  zinloos, want mijn favoriete schoenenwinkel is niet bepaald goedkoop. Toch had ik het gevoel dat het geluk aan mijn kant stond.
Op de laatste plank stond een bruine laars van het merk  ‘Camper’, afgeprijsd met 70%. De verkeerde kleur en de goede maat. De reden van de korting: het leer was verkleurd en je zag duidelijk verschil tussen de twee laarzen. Zo jammer, want ze paste perfect en liepen nog lekker ook. Toen herinnerde ik mij hoe een vriendin ooit haar witte bruidschoenen liet omtoveren in zwarte pumps. Dat was de oplossing! Ik mocht van de aardige verkoopster een laars meenemen naar de schoenmaker en een uur later zat ik op zolder met twee potjes zwarte verf, een ponpon vormig kwastje en een paar plastic handschoenen. Ik deed een schietgebedje maar dat was niet nodig geweest: leren laarzen verven is ‘easypeasy’ en nog leuk ook! Je moet wel even de tijd nemen om de kleine randjes voorzichtig te kleuren en natuurlijk niet vergeten de laars met gewoon zwart schoensmeer op te poetsen.

leer verven

  laars verven

De verfpotjes kosten ongeveer 13 eurp per stuk. Ik had aan één potje ruim voldoende voor beide laarzen. Dat had zelfs de schoenmaker niet verwacht. Ik kon er maar één ding uit afleiden: schoenen en laarzen verven gebeurt nog niet zo veel, Bij deze dus de tip: het is niet moeilijk en best leuk. Het stinkt een beetje maar dat vervliegt snel. Je moet wel weten dat je leer alleen donkerder kunt verven met dit spul!

Voorlopig ga ik weer verder met waterverf op papier, maar ik ben nog elke dag blij met dit kunstwerkje.

schoen verf laars