Vakantie in Sardinie

mei 14, 2013 in blog door admin

 

Het lijkt alweer lang geleden, maar vorige week zaten we nog in Sardinie. Na de lange, koude winter was dat precies wat we nodig hadden. Hoewel de Sardijnen net zoals wij klaagden over een koud en regenachtig voorjaar, voelde het voor mij als zomer.
Ik denk dat het voorjaar de mooiste en prettigste periode is om Sardinie te bezoeken. Het is nog rustig, er bloeien bloemen en vooral: de Sardijnen hebben er weer zin in! Overal wordt je met open armen ontvangen. Als je echt een geweldige vakantie wilt hebben in Italie, moet je ook kinderen meenemen. Desnoods leen je er een paar. Met een kleuter heb je overal aanspraak, krijg je kilo’s gratis nogat op de markt. Zelfs strenge douanebeambten met norse gezichten vallen uit hun rol en beginnen te spelen en te lachen.
Mocht dit verhaal je nog niet overtuigd hebben, bekijjk dan deze foto’s eens.

Het uitzicht van ons eerste huis in Porto Pozzo (Noord Sardinie)

 

 

Overal bloeiden knalroze bloemen in de duinen:

De golfo di Orosei, een baai in het oosten, is echt fantastisch mooi. Met een rubberboot kun je alle afgelegen stranden tussen de rotsen af. Je hebt de zon nodig om de mooie kleuren van het heldere water te te zien. Je kunt er vast geweldig duiken en snorkelen! In de zomer vertrekken er dagelijks 100 boten vanuit Cala Gonone, maar wij waren nu bijna de enige.

 

 

 

 

 

Behalve een spectaculaire kust heeft dit gebied ook een heel mooi berglandschap waar je veel bijzondere Agriculturismo’s tegenkomt. Je kunt er geweldig lekker eten (veel leuker en lekkerder dan de toeristische restaurants van Cala Gonone).

 

 

Voor grote steden hoef je niet naar Sardinie te gaan, maar je hebt er mooie plaatsjes. Bosa is een mooi gekleurd stadje vlak onder Alghero.

 

 

 

Het zijn uiteindelijk de verlaten slaapdorpjes in het binnenland die ik het leukste vind in Italie. Het landelijke leven en de vele archeologische plekken maken het voor mij compleet. Ik woon al in een stad en heb die drukte om mij heen niet nodig.

 

 

 

 

Behalve hagedissen, vogels en één hert hebben we weinig wilde dieren gezien. Opegegeten wellicht?? Het enthousiasme van de honden en katten heeft dat helemaal goed gemaakt. Mijn dochter Lemoni werd elke dag opgewacht voor de deur om buiten te komen spelen.

Tenslotte bleek Sardinie ook een perfecte plek om te tekenen. Meer tekeningen zijn te zien op www.zentekenen.nl.