Vlinders aan de Vliet

juli 23, 2013 in blog door admin

 

Achteraf gezien heb ik jaren voorbij gereden op weg naar mijn werk, maar nog nooit was mijn oog gevallen op Vlinders aan de Vliet in Leidschendam. Het is ook niet zo heel erg groot en opvallend. Je moet weten dat het er zit. Ik hoorde er onlangs over en ben meteen gaan kijken, want ik vind vlinders geweldig!

 

Op de parkeerplaats herinnerden een aantal veren aan een nachtelijk drama: een vos had ’s nacht de twee gigantische hanen van de eigenaar meegenomen. Ongelovelijk maar waar: de visueel beperkte hoen (?) had het drama overleefd. Uit veiligheids overwegingen was hij in de vlindertuin bij de papegaaien en vinken ondergebracht.
De vlindertuin is klein, maar er is veel te zien en ik heb me prima vermaakt met al die bijzondere dieren en zij met mij. Door de geur van mijn bodylotion was deze “Wood Nymph” niet van mijn been af te krijgen, wat een hele mooie serie foto’s heeft opgeleverd.

 

 Zo’n gigantische vlinder op je been was best spannend, want van dichtbij zien vlinders er ook een beetje ‘alien-achtig’ uit.

 

De reptielen en tropische vogels in de tuin zijn ook heel fotogeniek. Kortom; de Vlindertuin is een mooie inspriratiebron voor mij en het eerste resultaat is hieronder te zien: